Despre noi

Cabinetul s-a înfiintat din pasiunea noastra comuna pentru mintea umană si descifrarea tainelor ei. Ne place sa lucrăm in echipa, ne adaptam stilul de lucru necesitatilor fiecarei persoane si colaboram permanent pentru a ne ajuta pacientii sa isi regaseasca echilibrul psihic si starea de bine.

   Va asteptam intr-un mediu cald si relaxat, unde va puteti simti ascultati, intelesi si sprijiniti pentru rezolvarea problemelor dvs emotionale.

Psiholog sau Psihiatru?

Consilierea psihologica si/sau psihoterapia poate fi necesara în viata oricărei persoane

Dificultati de relationare /comunicare: in cuplu, cu parintii, socrii, copiii, sefii.Orientare sociala si profesionalaDezvoltare personalaCresterea stimei de sineManagement al stresului la o persoana echilibrata psihicDificultati de adaptare la o situatie noua (casatorie, nasterea unui copil, divort, deces, schimbarea locului de munca, emigrare).Dificultati in luarea unei decizii

Consultul psihiatric se recomanda atunci când exista simptome, ca de ex:

Teama intensa/permanenta aparent fara motiv, teama de a nu innebuni, de a muri, de a dezvolta o boala gravaPlans frecvent, lipsa chefului de viata, de muncaLipsa apetitului (sau excesul) alimentar legate de starile emotionaleSentimentul ca viata nu mai are sens, idei de sinucidereInsomnii, cosmaruriTulburari de memorie, etc

Noi recomandam un consult psihiatric initial, in cadrul caruia medicul poate solicita investigatii medicale (analize de laborator, CT, RMN, alte consulturi de specialitate, teste psihologice etc), stabileste un diagnostic si (daca este necesar) un tratament medicamentos, apoi o intrevedere cu psihologul pentru stabilirea conduitei psihoterapeutice necesare. Astfel se obtine rezolvarea rapida a simptomelor pe cale biochimica, apoi se afla cauzele psihologice subtile care au dus la problema respectiva. Se ofera modele de comportament, se lucreaza pentru modificarea gandurilor eronate, a ideilor preconcepute despre lume si viata, etc.

Drepturi de autor © 2021 Psihiatrie si Psihologie Bucuresti