Dr. Carmen Vochescu

Medic primar psihiatru

Despre mine

Sunt medic primar psihiatru si lucrez in aceasta specialitate din 2005. Ma dedic cu pasiune meseriei mele si incerc sa imi folosesc cat mai bine cunostintele medicale si experienta pentru a-mi ajuta fiecare pacient.

Una din conceptiile mele de viata este ca nimic nu e intamplator, asa cum nici alegerea specialitatii mele nu a fost intamplatoare. Cred ca trebuie sa invatam cate ceva din fiecare experienta pe care o traim. Unele lectii sunt placute si usor de invatat, altele sunt dureroase, dar dupa ce le depasim putem inainta mai puternici in viata si mai rezistenti la incercari. Consider ca nu este rusinos sa ai probleme si sa ceri ajutorul, ci sa nu faci nimic pentru a le rezolva.

Lucrez zilnic cu afectiuni generate de stres- depresie, anxietate, insomnii, dar si cu boli psihice majore – psihoze si schizofrenie. Am o bogata experienta in patologia varstei a treia prin tratarea a mii de cazuri de dementa, acestea explodand efectiv ca frecventa in ultimii ani. Am tratat foarte multe persoane cu somatizari, venite dupa nenumarate investigatii ce incercau sa gaseasca o boala organica drept cauza a simptomelor lor.

De multe ori e greu de acceptat un diagnostic psihiatric sau un tratament din cauza prejudecatilor, dar in cabinetul meu am vazut cum aceasta teama dispare dupa primele minute.

Scopul meu zilnic este sa ajut orice persoana care imi trece pragul sa isi regaseasca linistea si echilibrul psihic de care are nevoie.

Cine are nevoie de psihiatru?

  1. Persoanele afectate de stresul profesional prelungit: cei care lucreaza intr-un ritm sustinut, extenuant, fara pauze, cu nenumarate dead-line-uri, cu solicitari ce le depasesc capacitatea de a le indeplini, cu simptome de oboseala cronica
  2. Cei care trec printr-un eveniment dificil de viata (divort, deces in familie, somaj, etc) si dezvolta simptome care ii impiedica sa isi desfasoare activitatile zilnice, ori le perturba somnul
  3. Cei care consuma alcool in exces sau droguri
  4. Persoanele care au insomnii, cosmaruri, oboseala la trezire
  5. Tulburarile depresive (sentimente de tristete, lipsa interesului pentru diverse activitati, cu sau fara ideatie de suicid)
  6. Dificultati de atentie si concentrare, tulburari de memorie
  7. Persoanele anxioase (permanent tematoare sau ingrijorate: teama excesiva privind mersul cu avionul, metroul, teama ca s-ar putea imbolnavi de o boala grava, desi analizele repetate contrazic aceasta)
  8. Cei care fac atacuri de panica insotite de teama ca vor face infarct, vor innebuni sau vor muri
  9. Persoanele care au somatizari: intepaturi in zona inimii, palpitatii, senzatie de lipsa de aer, stari de lesin, balonari, tranzit accelerat (diaree), greata, varsaturi, furnicaturi ale membrelor, amorteli sau alte simptome pentru care s-au efectuat investigatii ce nu au aratat nici o modificare organica
  10. Persoanele care sufera de diferite boli organice si care datorita complicatiilor bolii de baza (tumori, boli degenerative, hipotiroidie, accident vascular cerebral etc) sau a medicamentelor luate (interferon, corticosteroizi etc) incep sa aiba simptome psihiatrice (depresii, anxietati, psihoze).
Orar Psihiatru

Luni: 13:00 - 20:00

Marti: 09:00 - 15:00

Miercuri: 09:00-15:00

Joi: 13:00-20:00

Vineri: 09:00-15:00

Drepturi de autor © 2021 Psihiatrie si Psihologie Bucuresti